Γαστρονομικός Τουρισμός – Τοπικά Προϊόντα

Χαρακτηριστικό της  τοπικής γαστρονομίας που δεν την συναντάς συχνά στην ελληνική επαρχία είναι η ποικιλία υλικών και συνταγών γέφυρά και σημείο συνάντησης της νησιωτικής, ορεινής αλλά και Μικρασιατικής γνώσης και εμπειρίας για την καλλιέργεια συλλογή συνάντηση και τελικά μαγείρεμα εξαιρετικών ποιοτικά πρώτων υλών.  (σιτηρά – λαχανικά – ελιές – λάδι – μέλι – κτηνοτροφία – τυροκομία – ψάρια – όστρακα  καθώς και ποικιλία αγρίων χόρτων – μανιταριών και κυνηγιού)

Εξαιρετικά Πιάτα:

Πίτα με άγρια χόρτα και σπανάκι (χορτόπιτα)

Πίτα με τραχανό κατσικίσιο (τραχανόπιτα)

Λουκάνικο χοιρινό με πορτοκάλι και πράσο

Ντολμαδάκια γιαλαντζή

Κοτόπουλο γεμιστό με τραχανά

Κατσικάκι Κασσανδρινό Πασχαλινό

(άνηθο, φρέσκα κρεμμύδια, ξινά δαμάσκηνα και ρύζι)

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά απο τον Κόλπο της Κασσάνδρας

Σύγκριση ακινήτων

Σύγκριση
Translate »